Vi använder oss av kakor ("cookies") för att utöka besökarens upplevelse. När du besöker sidan accepterar du vår användning av kakor.. Stäng.

Barnens Stockholm

Vad kan man göra med barn i stan? Massor!! Eftersom mina barn är uppväxta innanför tullarna har vi under åren utforskat en hel del. Här ger jag några tips men det finns så mycket mer att göra och utforska

Skansen på Djurgården, www.skansen.se är alltid mysigt. Det känns lite som Sverige samlat. För mig har favoriten alltid varit skolan och de gamla gårdarna. Min son tycker alltid djuren är det mest intressanta.

Har du svårt att få med barnen på sightseeing? Testa OceanBus www.oceanbus.se som guidar dig runt både på land och till havs. Gå på bussen på Strömgatan nära Operan och under färden kommer ni att se bland annat Dramaten, Slottet, Djurgården, Gamla Stan mm. Alltså en buss som helt plötsligt kör ut i vattnet, det måste man ju bara gilla!

En annan aktivitet som mina barn alltid uppskattat är ett besök på Fjärilshuset i Haga Parken. I ett stort tropiskt växthus går ni omkring bland vackra fjärilar som flyger fritt. Men det kanske mest spännande är nog hajakvariet! Här simmar vackra färgglada fiskar tillsammans med gitarrockor och dant-dant-dant-dant-dant-dant-dant-dant revhajar!

www.fjarilshuset.se

Lekplatser finns det många fina i Stockholm. Under många år spenderade vi de flesta eftermiddagar och helger i Humlegården här runt hörnet. Klätterställningar, cyklar, gungor här finns massor för barnen att roa sig med. Bred sen ut en filt i parken och ha en mysig picknick!

I Vasaparken (Vasastan) finns även en liten lastbil där mina brukade ställa sig på flaket och sjunga ”jag har tagit studenten”. Här finns även små studsmattor där de små kan hoppa.

Vid Nytorget på Söder finns fantastiska Bryggartäppan där man har byggt upp en liten stad hur det såg ut på söder för i tiden.

För den modiga kan man boka Spökvandring i Gamla Stan. I de kusliga gränderna möter ni bödeln Jürgen Homuth, konungamördaren Jacob Johan Anckarström, pestdoktorn och vita frun. www.historiskavingslag.se

Känns spökvandring otäckt men historia spännande, gå till vårt fantastiska Vasa Museum! Utforska det vackra skepp som kung Gustav II Adolf lät bygga och som var så ståtligt att det nästan försatte Sverige i konkurs. Som sedan förliste på sin jungfrufärd, endast femton minuter efter att det hade lämnat hamnen.

www.vasamuseet.se