Vi använder oss av kakor ("cookies") för att utöka besökarens upplevelse. När du besöker sidan accepterar du vår användning av kakor.. Stäng.

Varmt välkommen till Hotel Kung Carl

Vi hoppas att du skall få en fin vistelse hos oss. Vår reception är öppen dygnet runt och hjälper dig gärna med tips till allt vad Stockholm har att erbjuda.

1977 förvärvade familjen Östlundh Hotell Kung Carl som då hade 46 rum samt frukostmatsal. Idag har vi 143 rum, bar & restaurang, konferensavdelning, festvåning och mini-gym. Våra värdeord är passion, hjärta, ansvar och vi hoppas att du som gäst skall känna detta när du bor hos oss.

Varje hotellrum är unikt i sin stil och inredning. Vi strävar efter en klassisk stil med modern design. Vi har under åren köpt in mängder av antika föremål på auktioner i Stockholm. Det kan vara antika klockor, speglar och konst av kända svenska konstnärer som får pryda våra rum.

Till vår restaurang, Kung Carls Bakficka - Tre Rum & Kök, har vi hämtat inspiration från Annie Berg som tillsammans med sin man ägde hotellet i början av 1900-talet. Vi har försökt att skapa en miljö med känsla från hennes eget hem, och en meny med rätter som inspirerats av den tidens rätter.

Skicka gärna ett mail till mig om du har synpunkter på din vistelse. Jag tar tacksamt emot all information som kan hjälpa oss att bli ett ännu bättre hotell.

Du når mig på annelie.bergsten@kungcarl.se

Vänliga hälsningar
Annelie Bergsten
Hotellchef

Vårt arbete för miljön

Hotell Kung Carl är miljöcertifierat enligt Svanen. HKC Hotels följer en handlingsplan för varje hotell och arbetar aktivt för en bättre miljö.

Läs mer om vårt arbete

Vårt arbete för välgörenhet

För oss på HKC Hotels är det viktigt att ta ansvar för för omvärld och våra medmänniskor. Därför avsätter vi varje år pengar till välgörenhetsprojekt.

Läs mer om vårt arbete

Kontantfritt hotell

Från och med 1 januari 2020 blir vi ett kontantfria. Vi accepterar de flesta betalkort samt Swish som betalmedel.

Läs mer om kontantfritt hotell här