Vi använder oss av kakor ("cookies") för att utöka besökarens upplevelse. När du besöker sidan accepterar du vår användning av kakor.. Stäng.

En solig vårdag tog vi (jag, min man och vår två tonårsbarn) cyklarna och gav oss ut på jakt efter Stockholms bästa glass. Vi hade gjort research, en blandning av tips från både vänner och olika listor också så hade vi ju en och annan favorit sedan innan. Eller ja, en favorit. Efter tre stop denna soliga majdag insåg vi att vi var tvungna att dela upp jakten på flera dagar. Det finns tydligen ett stop för hur många glassar man kan trycka i sig, även när solen gassar.

SNÖ, Odengatan 92, Vasastan

@snogelateria

Första stop var SNÖ dit folk från hela Storstockholm vallfärdar för att njuta av deras fantastiska glassar. Och vinnare i glass-SM 2018 är inget dåligt betyg! Självklart var det kö när vi kom men det gick faktiskt rätt fort. Valet av glassar landade på två stycken jordgubb & mandarin (barnens val), en hasselnöt (mannens) och en bränd grädde (min). Alla smaker var magiskt goda. I en omröstning fick jordgubb & mandarin 3 röster och bränd grädde 1.

Vi cyklade vidare, via Kungsholmen där glassbaren vi hade tagit sikte på inte fanns kvar och fortsatte till söder.

ARYAM, Sankt Paulsgatan 3, Södermalm

@ayramsthlm

Även här var det lite kö men vi hade flyt, den fylldes på när vi väl hade plats. Inte lika många smaker att välja på som på SNÖ men det var ändå svårt att bestämma sig. Jag var lite lockad av att testa basilika men valde till slut rabarber. Det kändes lite säkrare. Ungdomarna valde pistage (inspirerad av Bärgarn i Bilar två) och mjölkchoklad. Min man slog till på vanilj & baklava vilket visade sig vara en riktig vinnare. I alla fall om du frågar mig och sonen, dottern var nöjd med sitt chokladval och den var god även om jag tyckte den smakade mer åt det mörka hållet. Mannen gillade fräschheten i min rabarberglass. Igen, alla var magiskt goda och vi kommer att göra många fler besök i sommar.

Vi styrde vidare mot Gamla Stan där sonen promt ville till Ben & Jerry’s som kusinen hade berättat om.

Ben & Jerry’s, Västerlånggatan 59, Gamla Stan

@BenJerrysGamlaStan

Alltså, Ben & Jerry’s är ju jättegott och vi köper det ofta hem. I jämförelse med de andra glassbarerna vi har besökt är det som att något saknas. Det är inte samma elegans i smaken. Men absolut, fortfarande jättegott. Vi valde smakerna 2 x cookie dough och en Caramel Chew Chew (här var jag och min man tvungna att dela för dagens sötkvot började bli fylld). Här finns även superfina våffelstrutar till glassen som vi var överens om att vi måste testa nästa gång.

Stikki Nikki, Nybrogatan 43

@StikkiNikkiIceCream

Dag två i glassjakten hade vi bestämt oss för att testa Stikki Nikki. Jag har noterat kedjan med flera butiker i Stockholm men aldrig tidigare testat. Så dumt för glassen är jättejättegod!! Här valde både jag och maken Peanutbutter crunchy medan ungdomarna valde cafe latte och Brownie Sunday. Även här var det supergoda smaker och vi upplevde att glassen kanske var lite mindre gräddig. Himla fräsch alltså! Här var alla mest nöjda med sitt eget val av smak.

Il cioccolato e gelato Venchi, Eataly Stockholm, Birger Jarlsgatan

@eatalystockholm

Vår favorit av glassbarer har under många år varit den som finns i Eataly på Birger Jarlsgatan. Utbudet är inte superstort men väl utvalt och man blir verkligen inte besviken. Vi brukar välja jordgubb och stratcciatella men denna gång var vi nyfikna på att testa något nytt. Med gårdagens erfarenhet av sonens goda smakval var min man snabb att välja capuccino. Sonen som fått smak på pistageglass valde denna nötiga goding. Nöt tyckte jag också lät bra men valde hasselnöt medan dottern körde på ett säkert kort och valde stratcciatella. Smakerna var även här mycket goda, lite mer gräddig glass än övriga (förutom Ben & Jerry’s som var absolut gräddigast och kompakt).

Summan av kardemumman, glass är supergott och Stockholm har några riktiga pärlor i Stockholm. ALLA är värda ett besök, Ben & Jerry’s passar kanske bättre hemma i soffan och får vi bara välja ett ställe så väljer tre av fyra Aryam och en av oss kunde inte välja mellan Aryam eller Eataly.