Vi använder oss av kakor ("cookies") för att utöka besökarens upplevelse. När du besöker sidan accepterar du vår användning av kakor.. Stäng.

Stockholm Jazz Festival

Vi är otroligt stolta att vara en av scenerna på Stockholm Jazz Festival Vi har tre fantastiska akter som ska inta vår scen på Kung Carls Jazzklubb

Onsdagen den 18 oktober La Belle Parade
Fredagen den 20 oktober Ingrid Malmen
Lördagen den 21 oktober Simon Zion & Friends


Mer om artisterna

La Belle Parade

La Belle Parade är ett all-female Jazzband som spelar svängig jazzmusik från 1920-talets New Orleans, lyxigt paketerad i glittrande flapper-klänningar och med musikaliska inslag från klassiska Old Hollywood-filmer.

Då två av bandets medlemmar hör till några av världens bästa Charleston-dansare, överraskar de ofta med ett par fartfyllda dansnummer under en konsert.

La Belle Parade kan konststycket att med humor och värme, förvandla vilken lokal som helst till en medryckande tidsresa tillbaka till jazzeran och det glada 20-talet. Bandet spelar för en alltid lika hänförd publik på allt från mysiga trädgårdsfester och skärgårdskrogar till danskvällar, jazzfestivaler och stora företagsevent på scener som Nalen, Münchenbryggeriet och Blå Hallen.

Lineup:
Rebecka DecaVita - washboard och sång
Agnes Persson - banjo och sång,
Mimmi Anterot - trumpet och sång,
Charlie DecaVita - tuba
Josefin Staaf - klarinett och sång

Ingrid Malmén

Ingrid Malmén är en Stockholmsbaserad vokalist och kompositör som trots sin unga ålder står för ett säkert och eget uttryck på den svenska jazzscenen. Hennes poetiska, svenska texter i kombination med de orädda och genrebrytande kompositionerna skapar ett unikt sound, som här manifesteras i musiken från hennes tredje skiva.

Malmén möter musiken med närvaro och stor röstkapacitet, och arrangerar inte sällan sin musik även för blås- och stråkinstrument vilket ger en ännu större klangvärld. Malmén utsågs 2022 till en av deltagarna i Stockholm Jazz Festivals Showcase för nya förmågor inom jazzen.

Malmén har med sig de skickliga musikerna Alice Hernqvist (piano), Pär-Ola Landin (bas) och Jon Fält (trummor), Thomas Backman (saxofon och klarinett) samt Lina Nyberg som producent för hennes kommande tredje skiva. Malmén har tidigare släppt skivorna Efterskalv (2018) och Hjärtslag (2020) som fått fint mottagande av både press och publik. Hon har spelat med jazzmusiker som Jonas Kullhammar, Lisa Grotherus, Isak Hedtjärn, Eva Lindal, Carl Bagge, med flera.

Lineup:
Ingrid Malmén - sång,
Thomas Backman - altsaxofon och klarinett,
Alice Hernqvist - piano,
Pär-Ola Landin - kontrabas,
TBA - trummor


Simon Zion & Friends

Denna lördagskväll intar sångaren och gitarristen Simon Zion livescenen på Kung Carls Jazzklubb för att framföra egenskriven musik med sin kvartett med influenser från grunge till jazz/fusion och 70-tal.

Simon Zion är gitarrist, sångare, låtskrivare och producent från södra Finland som vuxit upp i Umeå. Han tog Sverige med storm år 2015 då han tog en tredje plats i Idol, TV4. Och tog sedan ett steg ut ur den kommersiella fåran för att kunna skapa sitt egna sound. Simon har ett unikt och organiskt förhållande till musik och levererar högklassiga live-spelningar, solo med gitarr och loop-pedal likväl som i trio, med fullband och jazz-storband.
Han är aktuell med sin nya singel ”#222” som är första singeln från hans kommande album år 2023.
Simon beskriver sig själv som musiknörden nr: 1 med sång och gitarr som ett integrerat huvudinstrument. Han musicerar genreöverskridande och lägger stor tyngd på improvisation.
Musiken har fört Simon runt världen från Melbourne, Australien till Los Angeles. Han samarbetar med artister inom flera olika genrer från jazz till pop/rock turnéer med Cornelia Jacobs & Carola Häggkvist.

Lineup:
Simon Zion - vokal, gitarr,
Hannes Sigfridsson - trummor,
Rasmus Diamant - bas,
Manne Skafvenstedt - Piano/keys


Biljetterna betalas i dörren
pris mellan 150-195 kr