Hotel Kung Carl återlanserar hotellets egen punsch.Hotel Kung Carl återlanserar deras egen punsch som härstammar från 1800-talet och gifts ihop med
nytänkande cocktails. I samband med hotellets invigningar av cocktailbaren och Bistro La Belle Epoque återinförs också Hotel Kung Carl-punschen. Faten som infuserats i punschen var tidigare lagrade under det kungliga slottet och etiketten är originalversionen som finns bevarad på Spritmuseum.

Hotel Kung Carl’s punsch är framtagen tillsammans med Norrtelje Brenneri som är specialister inom punsch. Norrtelje Brenneri förvaltade 2013 svensk historia i flytande form, Fader Bergs ekfat. Ekfatet Bellmanliggaren Fader Berg fylldes med 1800 liter under Kung Carl XV regering där de bevarades i slottskällaren fram till mitten av 1900-talet. Bellmanpunschen är extra torr och elegant som sätter nyans till Hotel Kung Carl’s egna punsch.

“En välbalanserad, mindre söt och finstämd Punsch som vilat i ett Bellmanfat från sent 1800-tal för att ge ytterligare komplexitet. Fatet stod ursprungligen i slottet där Kung Carl XV med stor förtjusning konsumerade den ädla drycken. Vi är oerhört stolta att få bjuda på dessa droppar historia!“ – Hans Bihl, Spritsommelier & Barchef, Hotel Kung Carl.

Punschen sätter karaktär till hotellets cocktailmeny

I samarbete med Konceptism har teamet tagit fram en ambitiös cocktaillista med inspiration från La Belle Epoque, där Hotel Kung Carl punschen är hjärtat. Här har en serie egenskapade punsch-drinkar tagits fram som piggar upp och berättar spännande anekdoter från en svunnen tid. Smaker och historier sammanflätas i klassiska drinkar som fått sig ett modernt tänk kring utformning. Tanken är att ta punschen till Stureplan, göra den kanske annars gammaldags drycken i nya varianter.

Drinkboken erbjuder även en klassiskt inspirerad Guldkant, punsch som siktas med cognac. Därefter följer ett långt innehållsrikt kapitel med åtta uppslag av drinkar med en egen twist. Allt från Kung Carl Martini till en P&T- Punsch och Tonic. Här får vi ta del av klassiker i ny skepnad som fått absorbera både Frankrikes, Sveriges och även hotellets historia.
Hotel Kung Carl punschen finns också som beställningsvara i Systembolagets beställningssortiment.

Hotel Kung Carl Punsch

Infuserad med ekfat från Stockholms slott

Kanske är Punschen bartenders mest underskattade ingrediens. En ”rökig fruktighet”, likt whisky som möter rum fast där alkoholen inte dominerar inte smaken på samma vis, ger punschen en ”smooth” och ”groovy” karaktär vars färger och smaker kommer ihop på ett välbalanserat sätt.

Vår egen Hotel Kung Carl Punsch är framtagen av Norrtelje Brenneri och en återlanserades 2021 (originalet togs fram på 1880-talet) med en etikett som finns bevarad på Spritmuseum.
Kom förbi vår cocktailbar för att smaka!